Monday, June 6, 2011     17:19


Concepte de baza

Ce este un POI?

Un Punct de Interes (POI) este un punct util pe harta digitala care poate fi o atractie turistica, hotel, restaurant, ATM, service auto, farmacie, cabinet medical, supermarket, benzinarie, firma, institutie, chiosk de inghetata, scoala etc.

Ce inseamna richPOI?

RichPOI este o suprafata de publicitate multimedia care apare in diferite software-uri, aparate si aplicatii de navigatie fiind un punct de interes care contine informatii imbogatite. Pe langa functia de indrumare si informatiile de baza (nume, adresa) ale unui POI, un richPOI contine toate informatiile importante despre locatia aleasa (program de lucru, nr. de telefon, gama de produse/servicii, etc.), astfel fiind in ajutorul celor aflati la drum pentru ca ei sa poata alege serviciul dorit indiferent ca este vorba despre o benzinarie sau un restaurant.

Ce inseamna GPS?

Global Positioning System - sistem de pozitionare globala prescurtat GPS, este un sistem global de navigatie prin satelit si unde radio. Acest sistem poate calcula pozitia exacta = coordonatele geografice exacte ale unui obiect pe suprafata Pamantului, cu conditia ca acesta sa fie echipat cu dispozitivul necesar - un receptor GPS. Principiul de functionare al GPS-ului este folosirea catorva sateliti din spatiu ca puncte de referinta pentru localizare (latitudine, longitudine, altitudine). Precizia se defineste in mod caracteristic la scara de 1 metru, dar se poate obtine si o precizie chiar de mm cu metode de masurare diferentiala, in timp real.

Intrebari frecvente

Cine foloseste Punctele de Interes?

Numai in Romania, in fiecare luna se vind mii de dispozitive GPS si telefoane mobile cu functia de navigatie. In Europa, zilnic se vand tot atatea dispozitive. Acest lucru inseamna ca tabara utilizatorilor GPS in curand va atinge dimensiunea taberei proprietarilor de telefon mobil. Putem afirma cu certitudine, cei care au cumparat un dispozitiv GPS si il au la indemana, il vor si folosi.

De ce sa figureze locatia mea ca Punct de Interes, ce beneficii am daca figurez?

Cei aflati la drum, prin folosirea Punctelor de Interes din aparatul GPS au la dispozitie toate informatiile necesare pentru a face alegerea potrivita. Prin cateva click-uri utilizatorul este indrumat pana la intrarea magazinului meu.

Cum, dupa ce criterii ma gaseste utilizatorul GPS?

Dupa numele locatie mele sau in categoria/domeniul de activitate in care figurez (in cazul in care utilizatorul nu cunoaste denumirea locatiei).

Ce se intampla daca Locatia mea nu figureaza pe hartile digitale?

Simplu, utilizatorul GPS va fi indrumat catre alt magazin, poate chiar la concurenta.

Cum pot figura pe hartile digitale GPS ca Punct de Interes?

Inregistrarea locatiei Dvs. se face prin accesarea meniului inregistrare de pe pagina noastra sau prin completarea unui formular de comanda trimis de noi. Locatia Dvs. apare pe hartile digitale cu urmatoarele informatii: nume, date de contact (adresa, telefon, email, web), program de lucru, descriere, poza/sigla, coordinate GPS.

De ce sa aleg NaviSystem?

Pentru ca NaviSystem este registratorul official a punctelor de interes imbogatite (richPOI) pe hartile digitale din Romania. Punctele de interes inregistrate de noi apar pe toate dispozitivele GPS comercializate in Romania si peste hotare care contin hartile digitale ale Romaniei. Cu ocazia actualizarii hartilor digitale, informatiile acestor puncte de interes ajung si la utilizatorii care detin dispozitive comercializate anterior.

De ce trebuie sa platesc pentru acest serviciu?

Rata de amortizare a informatiilor Punctelor de Interes poate atinge si 40% anual. Pentru utilizatorii dispozitivelor GPS nu exista o dezamagire mai mare decat cea de a constata ca restaurantul ales din aparat este desfiintat de un an. NaviSystem inregistreaza, intretine si actualizeaza Punctele de Interes, astfel informatiile sunt la zi, acestea implicand costuri.

Ce servicii suplimentare mai ofera Navisystem?

In afara de aparitia pe hartile digitale folosite de sistemele de navigatie, informatiile tale vor fi accesibile si pentru utilizatorii de internet in Google Maps si pe site-ul www.planrutier.ro sau aplicatii online care folosesc aceste harti, unde clientii isi pot planifica ruta pana la locatia ta.

Care este diferenta intre o harta GPS (ex: iGO, Navteq) si Google Maps?

Aparatul GPS nu are nevoie de acces la internet, in schimb Google Maps functioneaza doar cu conexiune la internet.

Cum pot modifica/schimba informatiile cu care m-am inregistrat?

Notificandu-ne prin email despre modificarile/schimbarile dorite de Dvs. Aceste modificari vor fi efectuate cu ocazia actualizarii hartilor care sunt de 3-4 ori pe an.

In cat timp apare locatia mea?

- Google Maps: in 4-5 saptamani dupa inregistrare.
- disponibilitate de descarcare a pachetului de POI in format iGO de pe pagina www.navisystem.ro in termen de 30 de zile dupa inregistrare.
- in sistemele de navigatie: cu ocazia actualizarilor in functie de data la care te-ai inregistrat.